Σε αυτές τις στιγμές που ασχολούμαστε περισσότερο με την υγιεινή και την απολύμανση, όλες οι συμβουλές και τα κόλπα που μπορούμε να εφαρμόσουμε στα σπίτια μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Οι συσκευές μας είναι τέλειοι σύμμαχοι, για μέγιστο καθαρισμό και απολύμανση.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να απολυμάνετε ρούχα στο πλυντήριο; Απλά πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις 5 συμβουλές, τόσο εύκολα:

1. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΟ

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά το πλυντήριο. Ένα αλάνθαστο τέχνασμα για να καθαρίσετε το εσωτερικό του πλυντηρίου σας είναι να ρίξετε ¾ ενός λίτρου λευκού ξιδιού στο χώρο του απορρυπαντικού και να ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα ζεστού νερού, πάνω από 60ºC.

2. ΜΗΝ ΥΠΕΡΦΟΤΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

Τα ρούχα πρέπει να μπορούν να κινούνται ελεύθερα και να πλένονται καλά, για αυτό δεν είναι σωστό να υπερφορτώνουμε το πλυντήριο. Ιδανικά, φορτώστε μόνο το ήμισυ του πλυντηρίου. Μπορείτε επίσης να το φορτώσετε αφήνοντας ένα χώρο ελεύθερο στην κορυφή, έτσι ώστε τα ρούχα να έχουν χώρο για ανατάραξη κατά το πλύσιμο.

3. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΑΣ

Το ξίδι είναι ένα από τα πιο ισχυρά απολυμαντικά και δεν βλάπτει τα ρούχα. Προσθέστε ένα ποτήρι ξύδι μήλου στα ρούχα σας και θα είναι καθαρά και απολυμαντικά. Εάν βάζετε ένα πλύσιμο λευκών ρούχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη αντί ξίδι.

4. ΠΛΥΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΒΑΘΜΟΥΣ

Τα βακτήρια απομακρύνονται μόνο σε υψηλές θερμοκρασίες, για να απολυμάνετε τα ρούχα σας, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα απολύμανσης, θα πρέπει να τα πλύνετε σε περισσότερο από 60 βαθμούς.

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε καλά τις ετικέτες των ρούχων, για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να πλυθεί σε αυτήν τη θερμοκρασία, εάν δεν είναι δυνατόν, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε ξύδι.

5. ΣΤΕΓΝΩΣΤΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ ΕΞΩ

Το κρέμασμα ρούχων έξω βοηθά στην εξάλειψη των βακτηρίων, καθώς αερίζονται επαρκώς. Επιπλέον, το φως του ήλιου είναι μια φυσική θεραπεία για την απολύμανση και τη λεύκανση των ρούχων. Να είστε προσεκτικοί με τα σκούρα ρούχα, επειδή ο ήλιος μπορεί να τα καταστρέψει και να ανοίξει το χρώμα, είναι καλύτερα να στεγνώσουν στη σκιά.