Ντριν ακούς το ξυπνητήρι 7:00 η ώρα το πρωί και εύχεσαι να είχε μέινει λίγο ακόμα από την χθεσινή Κυριακή.

Μια όμορφη εβδομάδα ξεκινάει, αλλά η Δευτέρα δεν είναι όμορφη, θα μπορούσε να ξεκίναγε από την Τρίτη ας πούμε..

1. Πρώτη στάση: Μπάνιο. 

Πλένεις το πρόσωπο σου, ανοίγει το μάτι. Αντιλαμβάνεσαι το πλυντήριο ρούχων που είχες βάλει το βράδυ να γίνει με delay start για να είναι έτοιμο το πρωί ακριβώς την ώρα που ξυπνάς, πολύ έξυπνο σκέφτεσαι καθώς αδειάζεις το πλυντήριο, σίγουρα είναι η τελευταία φορά που το προγραμματίζεις να γίνει το πρωί.. αλλά ξέρεις καλά ότι ποτέ δεν είναι η τελευταία.

2. Δεύτερη στάση: Ώρα για πρωινό!

Βραστά αυγά για πρωτεϊνη και ενέργεια, βάλε και δύο παραπάνω για αύριο. Πιάνεις το μικρό κατσαρολάκι και το ακουμπάς πάνω στο μάτι, με το δικό σου μάτι να κλείνει από τη νύστα. Ευτυχώς που οι συσκευές σου είναι έξυπνες και κάνουν την δουλειά για εσένα. Το μάτι αναγνωρίζει μόνο του το μέγεθος από το μικρό κατσαρολάκι και ενεργοποιεί μόνο αυτή την περιοχή χωρίς να καταναλώνεις τσάμπα ενέργεια. Τέλειο! Καφές και φύγαμε για δουλειά!

3. Μεσημεράκι έρχεται και σαν να πείνασες.

Τι ωραίο παστίτσιο της μαμάς που σου έβαλε στο ταπεράκι από εχθές. Δεν έχει μείνει για αύριο όμως και πρέπει να μαγειρέψεις όταν γυρίσεις σπίτι. Κανένα άγχος για εσένα γιατί, όπως είπαμε οι συσκευές σου είναι έξυπνες.

Πέρκα ψητή με σος μουστάρδας-ούζου έχεις ήδη εμπνευστεί για αύριο και ψάχνεις για συνταγές, καθώς βάζεις τις πιτζάμες σου.  Μόλις το ταψί είναι έτοιμο να μπει στον φούρνο, θα σου προτείνει όχι μόνο την ιδανική θερμοκρασία αλλά και τον ιδανικό minimum χρόνο ψησίματος, σύμφωνα με τον τρόπο μαγειρέματος που έχεις επιλέξει. Και αν το πετύχεις, την επόμενη φορά που θα το μαγειρέψεις ο φούρνος σου θα θυμάται και θα σου προτείνει μόνος του την λειτουργία ψησίματος.

4. Επιστροφή στο σπίτι.

Ζεσταίνεις στο φούρνο μικροκυμάτων δύο κομμάτια από την υπέροχη σπανακόπιτα που έφτιαξες προχθές. Μμμ, λες και μόλις την έβγαλες από τον φούρνο με τόσο ομοιόμορφο ζέσταμα!

Θέλεις να κάτσεις καναπέ αλλά πρώτα πρέπει να μεζέψεις την κουζίνα. Ξεκινάς να την καθαρίζεις και προσεύχεσαι στην Josephine Cochrane που εφηύρε το καταπληκτικό αυτό αντικείμενο που λέγεται πλυντήριο πιάτων. Ήσυχο, χωρίς θόρυβο και με την λιγότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, τι άλλο να ζητήσει κανείς. Τα βάζεις όλα μέσα, πλύσιμο, στέγνωμα, τα κάνει όλα και συμφέρει.

Καναπές και Netflix λοιπόν είναι η ανταμοιβή σου γιατί την έβγαλες καθαρή και αυτή την Δευτέρα!